Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Bakterie pod nadzorem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 92435
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne Gronkowce koagulazododatnie w żywności
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Monika Stasiak
Joanna Długokęcka
nr katalogowy: 103967
10.15199/65.2017.2.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Włośnica ciągle groźna
Lech Rak
nr katalogowy: 29833
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywności
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 98609
10.15199/65.2016.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Enterotoksyny gronkowcowe w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Magdalena Modzelewska
nr katalogowy: 80061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Mikrobiologiczne zwalczanie bakterii chorobotwórczych Salmonella i E. coli w młynie
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 136183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Żywność porażona
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 63442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Zastosowanie metody PCR do wykrywania patogenów w żywności
Piotr Walczak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
Dorota Merlak
nr katalogowy: 48948
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Bomba z opóźnionym zapłonem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Groźne bakterie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Problem, którego można uniknąć
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 44637
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Bzyczący problem: co zrobić, by twój biznes nie padł jak mucha
nr katalogowy: 149997
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Dopuszczalne ryzyko zdrowotne związane z konsumpcją wody wodociągowej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 41964
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Listeria monocytogenes jako kryterium bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 142071
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Badania nad wykorzystaniem ozonu zamiast chloru jako środka bakteriobójczego w przemyśle zbożowo-młynarskim
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 45161
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Bezpieczeństwo zdrowotne mięsa i wyrobów mięsnych
Bożena Danyluk
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 65231
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola sieci handlowych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywnościowego: wyzwania i rozwój możliwości (cz. 1)
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 147271
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Minimum strat, maksimum witamin
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 71213
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Alergeny pokarmowe a znakowanie żywności
Robert Palka
nr katalogowy: 46316
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Podstępne pałeczki. Patogeny bakteryjne w kuchni - Escherichia coli
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 106244
zatrucia pokarmowe
żywienie zbiorowe
charakterystyka zagrożenia
E. coli
środki kontroli/nadzoru.
foodborne poisonings
catering and food service
hazard characterization
E. coli
control measures
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2007-8
GEOFELIETON - Drgawki
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 29170
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Tradycja i nowoczesność w identyfikacji drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71994
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Wrogowie, czy przyjaciele?
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 69663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Lody mleczne a gronkowcowe zatrucia pokarmowe
Justyna Płoska
Lidia Stasiak-Różańska
Antoni Stanisław Pluta
nr katalogowy: 129154
10.15199/65.2020.11.5
lody mleczne
gronkowce
enterotoksyna
zatrucia pokarmowe
milk ice cream
staphylococci
enterotoxin
foodborne infections
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Czystość mikrobiologiczna wybranych suszonych ziół
Izabela Podgórska
nr katalogowy: 106755
10.15199/65.2017.6.5
czystość mikrobiologiczna
zioła
bakterie
drożdże
grzyby pleśniowe
microbiological purity
herbs
bacteria
yeast
molds
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Rzetelna informacja o produktach głównym elementem polityki społecznej odpowiedzialności przedsiębiorstw łańcucha żywnościowego
Natalia IWASZCZUK
Marta SZYBA
nr katalogowy: 100741
10.15199/47.2016.9.3
OPAKOWANIE 2016-4
Aktywność antymikrobiologiczna folii PLA powlekanych ekstraktami zMacrolepiota konradii
ŁUKASZ ŁOPUSIEWICZ
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
nr katalogowy: 98075
10.15199/42.2016.4.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Tworzenie biofilmu przez Campylobacter
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 96218
10.15199/65.2016.1.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-12
Białka pochodzenia zwierzęcego jako alergeny pokarmowe
BARBARA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 31936
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Drobnoustroje chorobotwórcze i zatrucia pokarmowe w krajach UE
Anna Zadernowska
Wioleta Chajęcka-Wierzchowska
Marek Zadernowski
nr katalogowy: 72612
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Niebezpieczne wirusy w żywności
Halina Ścieżyńska
Elżbieta Maćkiw
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 76492
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wiedza pracowników o higienie oraz praktykach produkcyjnych
Marzena Tomaszewska
Joanna Trafiałek
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102851
10.15199/65.2016.12.9
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Alergeny - problemy znakowania żywności i kontrola ryzyka występowania substancji alergennych w zakładzie produkcyjnym
Dorota Sokołowska-Kozieł
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 27070
OPAKOWANIE 2014-10
Przesuwanie ostatniej linii obrony
CHRISTINA DESIREE HOLDER
MAREK MISZCZAK
nr katalogowy: 87392
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Ryzyko spożywania nielegalnego alkoholu na przykładzie czeskiej afery metanolowej
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 75895
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Surowce roślinne o właściwościach alergennych
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 87636
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Clean Design -nowe rozwiązanie w pneumatyce
nr katalogowy: 20748
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Zdrowe włókno
Danuta Gajewska
nr katalogowy: 46085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Alergik w restauracji
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94669
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Sporysz i toksyny w zbożu - ochrona jakości produktu
Mario Grassl
nr katalogowy: 14124
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Czy powinniśmy obawiać się Campylobacter
E. Daczkowska-Kozon
nr katalogowy: 14904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Substancje balastowe w produktach zbożowych
nr katalogowy: 20007
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 47197
GAZETA CUKROWNICZA 2006-6
Potrzeby pokarmowe buraka cukrowego względem potasu
E. Jaszczołt
nr katalogowy: 16611
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Suplementy diety w ochronie zdrowia konsumenta
K. Stoś
L. Szponar
nr katalogowy: 20803
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
GAZETA CUKROWNICZA 2009-7-8
Podstawowe zasady racjonalnego żywienia buraka cukrowego symptomy niedoboru makro i mikroelementów
Witold Grzebisz
nr katalogowy: 45995
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-11
Ołów - wiek XX
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 31240
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Odpowiedzialność za zatrucie się gościa
Mikołaj Ostrowski
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 116443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1998-10
Dezaktywacja katalizatorów procesu produkcji amoniaku z gazu ziemnego
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
ZYGMUNT KOBIŃSKI
ZYGMUNT ŚPIEWAK
KAZIMIERZ STOLECKI
nr katalogowy: 43473
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Analiza przyczyn powstawania zagrożeń w środowisku wewnętrznym budynków z wentylacja naturalną - studium przypadku
MARIAN HOPKOWICZ
MAREK PRYMON
JANUSZ MIKOŁAJEWSKI
nr katalogowy: 30972
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Nasz chleb powszedni źródłem zdrowia
Anna Diowksz
nr katalogowy: 32298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wiosna na talerzu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142143
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Biochemia zatrucia tlenkiem węgla z dymu papierosa palacza i osób towarzyszących
ANTONI KUKUCZKA
nr katalogowy: 30974
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Gorąco płynie z wnętrza
EDYTA KWIATKOWSKA
nr katalogowy: 24624
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Alergeny pokarmowe pochodzenia roślinnego
AGATA SZYMKIEWICZ
nr katalogowy: 27945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-6
Badania gazowych przepływowych ogrzewaczy wody z zamkniętą komorą spalania podłączonych do różnych systemów kominowych
Grzegorz Czerski
Zdzisław Gebhardt
nr katalogowy: 36264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wzbogacanie produktów zbożowych w substancje balastowe
nr katalogowy: 39060
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Wpływ dodatku siarkowodoru na przebieg utleniania etylenu do tlenku etylenu na katalizatorze srebrowym
BOGDAN TOMASZEK
JERZY WASILEWSKI
ADAM KROGULECKI
PAWEŁ KRZYSZTOFIK
nr katalogowy: 106950
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Dobre praktyki wskazane
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 87665
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Metody oznaczania związków azotu i fosforu w wodzie i ściekach
Przemysław Kułakowski
Adriana Biernacka
nr katalogowy: 29856
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
OPAKOWANIE 2011-4
Folie do opakowań produktów podgrzewanych
nr katalogowy: 59291
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Analiza zmian zawartości składników pokarmowych w glebie pod kątem możliwości stosowania zmiennej aplikacji nawozów mineralnych
Adam J. Lipiński
Jerzy Koronczok
Marek Oblicki
Dariusz J. Choszcz
Stanisław Konopka
Ewelina Kolankowska
Krzysztof Jadwisieńczak
Joanna Majkowska-Gadomska
nr katalogowy: 113862
10.15199/62.2018.5.17
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Zatrucia tlenkiem węgla w mieszkaniach z paleniskami gazowymi
Jerzy Antoni Żurański
nr katalogowy: 73411
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Naturalnie niezdrowe Szkodliwe substancje występujące naturalnie w żywności
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 103521
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-3
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 74944
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-3
Rzetelna informacja
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 89945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Charakterystyka mikotoksyn
nr katalogowy: 79515
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Zagrożenia chemiczne w kuchni - mikotoksyny. Zabójcza pleśń
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109176
bezpieczeństwo żywności
intoksykacje
metabolity pleśni
mikotoksyny
środki kontroli/nadzoru.
food safety
intoxications
moulds` metabolites
mycotoxins
control measures
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
AURA 2020-1
Choroba Minamata 45-letnia japońsko-polska współpraca
Jan W. Dobrowolski
nr katalogowy: 124435
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 63700
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
AURA 2022-5
Tabu, czyli dlaczego nie jemy pewnych pokarmów?
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 137575
10.15199/2.2022.5.2
tabu pokarmowe
owady
konina
wieprzowina
wołowina
psina
krew
food taboos
insects
horse meat
pork
beef
dog meat
blood
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Neutralizacja czynników szkodliwych oraz uciążliwych dla mieszkańców powstałych w pomieszczeniach mieszkalnych w wyniku pożaru
Anna Prędecka
Robert Piec
Michał Sowa
Przemysław Wysoczyński
nr katalogowy: 87565
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Ryby pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Zakładamy firmę branży spożywczej (cz. I)
nr katalogowy: 59320
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Bezpieczne grzybobranie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 93433
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Lody z dodatkami prozdrowotnymi
Maja Bulwarska
Anna Florowska
nr katalogowy: 62562
AURA 2016-2
Gdy roślina roślinie wilkiem
Emilia Maria Pawlina
nr katalogowy: 96494
ELEKTROINSTALATOR 2018-1
Przyłącza do modułów oświetlenia ledowego
Piotr Andrzejewski
nr katalogowy: 111738
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
W świecie nauki
nr katalogowy: 50889
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Metale mniej rozpowszechnione
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 44311
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Go Sport - doskonałe pieczywo dla wszystkich, którzy dbają o zróżnicowany i zrównoważony sposób odżywiania się i prawidłowy, pro-sportowy styl życia.
Marcin Szczepaniak
nr katalogowy: 100560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
AURA 2024-8
Supernawigatorzy, czyli jak zwierzęta odnajdują drogę
Robert Rient
nr katalogowy: 149944
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Alergeny pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 101273
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-5
Zagadnienia zatrucia tlenkiem węgla w krajowym budownictwie mieszkaniowym
Zbigniew Tałach
Grzegorz Czerski
nr katalogowy: 126371
10.15199/17.2020.5.6
tlenek węgla
zagrożenia
zatrucia
skutki
carbon monoxide
hazards
poisoning
effects
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Podstawowe zasady bezpiecznego eksploatowania instalacji i urządzeń w celu uniknięcia zagrożenia zatrucia tlenkiem węgla, wybuchem gazu i pożarem
nr katalogowy: 49275
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Dezaktywacja niklowego katalizatora uwodornienia benzenu w złożu przemysłowym
MIROSŁAW SZUKIEWICZ
KRZYSZTOF KACZMARSKI
KAZIMIERZ STOŁECK
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
TADEUSZ BOROWIECKI
REMIGIUSZ SYLWESTROWICZD
nr katalogowy: 48411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Ochrona obiektów zbożowo-młynarskich przed gryzoniami w okresie jesienno-zimowym wymaga wzmożonej czujnośc
nr katalogowy: 65595
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Ochrona obiektów zbożowo-młynarskich przed gryzoniami w okresie jesienno-zimowym wymaga wzmożonej czujności
nr katalogowy: 65592
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Pełna informacja
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 49896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Żywność funkcjonalna: chleb dla wątroby
Iwona Wawer
nr katalogowy: 45409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Jakość otrąb pszennych i żytnich dla przemysłu paszowego
Roman Jurga
nr katalogowy: 45165
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Bio znaczy różnorodność i radość smakowania
nr katalogowy: 56545
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
Zarządzanie alergenami w produkcji środków spożywczych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90682
10.15199/46.2015.4.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Redukcja zawartości mikotoksyn w ziarnie pszenicy przy zastosowaniu sortowników optycznych
nr katalogowy: 52964
ELEKTROINSTALATOR 2022-11
CZUJNIKI TLENKU WĘGLA
nr katalogowy: 140679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Aktualne zagrożenia mikrobiologiczne - bakterie z grupy Bacillus cereus
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 118821
10.15199/65.2019.2.6
bacillus cereus
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
zagrożenia mikrobiologiczne
bacillus cereus group
safety criteria
microbiological contamination
microbiological hazard
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soczysty i kolorowy sposób na zdrowie
Debbie Spillane
Jan Cissowski
nr katalogowy: 44681
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 18 i 19 z 2018 r.)
nr katalogowy: 117889
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Fluor
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 51853
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Barwniki organiczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53577
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Wiosna na talerzu
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Mikotoksyny w paszach
nr katalogowy: 89332
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badania nad otrzymywaniem nawozów zawiesinowych z odpadowych fosforanów z produkcji polieterów
PIOTR RUSEK
ANDRZEJ BISKUPSKI
MIECZYSŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 49072
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Odżywczy chleb
nr katalogowy: 59192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Nietolerancje pokarmowe a kanapki
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 93895
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-5
Pestycydy pod kontrolą
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Kuchnia pod gwiazdami
nr katalogowy: 125370
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Informowanie o możliwej obecności alergenów w produkcie - wymogi prawne i interpretacje
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 120363
10.15199/65.2019.5.3
alergeny
niezamierzona obecność alergenów
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011
allergens
unintentional introduction of allergens
Regulation EU 1169/2011
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Bakterie Salmonella w żywności ze szczególnym uwzględnieniem surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 128165
10.15199/65.2020.9.5
Salmonella
mięso
wyroby mięsne
zatrucie pokarmowe
Salmonella
meat
meat products
food poisoning
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
TRANSGLUTAMINAZA MIKROBIOLOGICZNA – wpływ na zdrowie człowieka oraz wykrywanie w produktach spożywczych
nr katalogowy: 133098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-6
Produkcja bezglutenowa to odpowiedzialne zadanie
nr katalogowy: 120483
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
OZONOWANIE WARZYW I OWOCÓW drogą do sukcesu
nr katalogowy: 122449
AURA 2015-4
Kto kogo zjada w przyrodzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 90310
10.15199/2.2015.4.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Catering z zasadami
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 73875
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Alergeny w przetworach mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 74703
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wyniki badań pasz i materiałów paszowych z Polski w latach 2012-2014 na obecność mikotoksyn
nr katalogowy: 90414
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Sery pleśniowe występowanie bakterii Listeria monocytogenes
Lidia Stasiak-Różańska
Karolina Kraśniewska
Anna Berthold-Pluta
nr katalogowy: 112860
10.15199/65.2018.3.7
sery pleśniowe
Listeria monocytogenes
listeriozy
zatrucia pokarmowe
mould cheese
Listeria monocytogenes
listeriosis
food poisoning
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena oddziaływania nowego asortymentu żelowych nawozów dolistnych na plonowanie roślin uprawnych
Iwona Jaskulska
Dariusz Jaskulski
nr katalogowy: 121029
10.15199/62.2019.6.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 13 i 14 z 2014 r.)
nr katalogowy: 87194
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
W przedszkolnej kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 119626
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Grzyby w bioremediacji - przegląd
Agnieszka Stradecka
nr katalogowy: 97100
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Higiena produkcji
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 127618
AURA 2013-3
Bezradność matki Ziemi
Stefan MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 75498
OPAKOWANIE 2015-12
Bezpieczeństwo żywności- element produkcji, który nie podlega dyskusji
ANDREA FORZENIGO
nr katalogowy: 95525
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Bezpieczeństwo chemiczne w laboratorium Zasady postępowania
Paweł Szczepański
nr katalogowy: 91160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
SGGW rozwija naturalne sposoby konserwowania żywności
nr katalogowy: 147267
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena przydatności wybranych sorbentów do usuwania jonów Co2+ z roztworów wodnych
Agnieszka Bożęcka
Adam Surdek
Piotr Bożęcki
nr katalogowy: 116167
10.15199/62.2018.9.36
GOSPODARKA WODNA 2019-7
Nowatorska metoda wydobywania i zagospodarowania osadów dennych ze zbiorników wodnych Część I
ANDRZEJ EYMONTT
KRZYSZTOF WIERZBICKI
WITOLD JAN WARDAL
nr katalogowy: 121490
zapobieganie zatruwaniu wody
toksyny sinic
nawóz organiczno- mineralny
prevention of water poisoning
cyanobacteria
organic and mineral fertilizer
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Ciecze jonowe jako deterenty pokarmowe szkodników magazynowych
Jan Nawrot
Tomasz Klejdysz
nr katalogowy: 79423
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Czysty stół do pracy
nr katalogowy: 124862
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Pełna identyfikacja
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 95500
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Toksyny w żywności
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 70137
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-11
Wspomnienia inspektora pracy z lat 1991–2011 (cz. 7)
Jacek Koszteyn
nr katalogowy: 134314
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
Czynniki sprzyjające rozwojowi mikroflory w mięsie i produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 66666
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Zimno - ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 99747
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Wpływ 1,2-dichloroetanu na przebieg utleniania etylenu do tlenku etylenu na katalizatorze srebrowym
JERZY WASILEWSKI
BOGDAN TOMASZEK
nr katalogowy: 107807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-10
Kinetyczne badania katalizatorów w warunkach laboratoryjnych
ANDRZEJ GOŁĘBIOWSKI
KAZIMIERZ STOLECKI
STANISŁAW MAGDZIARZ
nr katalogowy: 107738
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-4
Ocena ryzyka przy pracach budowlanych Część 9: Czynniki biologiczne - identyfikacja zagrożeń i ocena ryzyka
Elżbieta Bożejewicz
nr katalogowy: 83530
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Bhp w oczyszczalniach ścieków
Dariusz Tyrka
nr katalogowy: 69371
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Profil zanieczyszczeń występujący w alkoholach nielegalnego pochodzenia i ryzyko zdrowotne związane z ich konsumpcją
Mirosław Szutowski
Tadeusz Szost
Magdalena Bambrowicz-Klimkowska
nr katalogowy: 91478
10.15199/64.2015.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Dezynfekcja i substancje aktywne
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 89572
10.15199/65.2015.2.3
ELEKTROINSTALATOR 2022-11
CZUJNIKI TLENKU WĘGLA
nr katalogowy: 140679
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Charakterystyka alergenów i obowiązki producentów żywności
Halina Makała
nr katalogowy: 109014
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Nietolerancja pokarmowa glutenu
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83996
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
WŁAŚCIWOŚCI ADHEZYJNE BAKTERII Z RODZAJU ASAIA
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 70868
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pszenne pieczywo w diecie bezglutenowej?
Anna Diowksz
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 100970
10.15199/65.2016.7.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Kłopotliwa nadwrażliwość
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 90560
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Przepisy bhp w praktyce laboratoryjnej {4}
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 65023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Zagrożenia mikrobiologiczne i fizykochemiczne w przemyśle piekarskim i ciastkarskim (cz. II) Przegląd zanieczyszczeń i ich skutków stwierdzonych w produktach piekarskich, ciastkarskich i wyrobach lodziarskich
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 60686
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Zagrożenie mikotoksynami nadal aktualne
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 77666
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-6
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 120689
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Spawacz, cz. 2
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 102878
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Mechanik samochodowy, konserwator Część 7- Czynniki biologiczne - wstęp teoretyczny
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 92902
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-5
Konferencje
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 137678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Gotowanie bez glutenu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 122291
nietolerancje
gluten
celiakia
zboża bezglutenowe
posiłki
gastronomia.
intolerance
gluten
celiac disease
gluten free cereals
dishes
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Regulacje prawne dotyczące poziomów alergenów w żywności w wybranych krajach
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 126799
10.15199/65.2020.6.2
alergeny
prawo żywnościowe
regulacje
allergens
food law
regulations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Bakterie kwasu octowego istotne zagrożenie w przemyśle spożywczym
Hubert Antolak
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 85097
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Higiena i bezpieczeństwo w procesie wytwarzania żywności
Anna Koziróg
nr katalogowy: 66170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Prawie wszystko o przetwórstwie ziarna kukurydzy
Roman Jurga
nr katalogowy: 62929
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-10
Zmiany położenia zwierciadła wody gruntowej w latach 2006-09 na zmeliorowanym obiekcie Sosnowica
Antoni Grzywna
nr katalogowy: 62871
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Określenie stanu troficznego stawów rybnych zasilanych biologicznie oczyszczonymi ściekami komunalnymi
Agnieszka Cupak
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 75959
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Spawanie stali nierdzewnych a zdrowie spawaczy
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 56122
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Nowe możliwości wzbogacania diety bezglutenowej
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55879
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH