Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
bhp w sieci
nr katalogowy: 50006
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 82980
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Jak być kuracjuszem?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 37458
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-4
Wentylacja, klimatyzacja, ogrzewnictwo, zdrowie
nr katalogowy: 823
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-16
Zdrowie dla państwa i ludzi
fi
nr katalogowy: 13241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Zdrowie czy przyjemność?
nr katalogowy: 148924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Piwniczanka to zdrowie i smak
M. J. Przegalińska
nr katalogowy: 14610
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Żywność a zdrowie
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 64979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Gluten na zdrowie
nr katalogowy: 116341
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
08.11.2011. V Konferencja Piekarska
nr katalogowy: 62768
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
08.11.2011. V Konferencja Piekarska
nr katalogowy: 61994
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-4
VARIA
nr katalogowy: 43979
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Winem - na zdrowie
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 47247
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Zdrowie pracowników w szerszym kontekście
nr katalogowy: 103940
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Wellbeing i zdrowie psychiczne jako filary zarządzania przedsiębiorstwem
Paweł Rozowski
nr katalogowy: 138618
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
BHP W SIECI
nr katalogowy: 98465
AURA 2007-3
Jedz na zdrowie... chleb
JOLANTA ZIENTEK-VARGA
nr katalogowy: 24699
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Chleb na zakwasie szansą na zdrowie
nr katalogowy: 24437
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kawa a zdrowie
nr katalogowy: 133291
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-7-8
Konferencja oraz seminarium BeNiSz w Uniwersytecie Gdańskim
nr katalogowy: 144210
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Kawa a zdrowie
nr katalogowy: 133291
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Izomery trans kwasów tłuszczowych - interesująca konferencja
Marta Stus
nr katalogowy: 32301
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing - Cz. 7. Napoje funkcjonalne korzystne dla serca
Adam Bogacz
nr katalogowy: 29441
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-12
Praca w pozycji siedzącej
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 39951
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-9
(Nie)bezpieczne warzywa i owoce
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 38050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Symrise prezentuje nową linię substancji smakowych Taste for life
nr katalogowy: 35495
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
Wellbeing i zdrowie psychiczne jako filary zarządzania przedsiębiorstwem
Paweł Rozowski
nr katalogowy: 138618
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Czy żywność genetycznie zmodyfikowana jest bezpieczna???
nr katalogowy: 39788
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Seminarium "Chleb a zdrowie"
Krystyna Chojnowska
nr katalogowy: 64116
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-8-9
Integracja aplikacji e-zdrowie w sieciach z gwarancją jakości usług
Paweł Świątek
Adam Grzech
Krzysztof Brzostowski
Jarosław Drapała
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 61760
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Zdrowie w centrum uwagi od dekad – zmiany w prawie żywieniowym
nr katalogowy: 148319
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-17
Jak być kuracjuszem?
Henryk Piekut
nr katalogowy: 37424
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Konferencja oraz seminarium BeNiSz w Uniwersytecie Gdańskim Uniwersytet Gdański oraz ATEST – Ochrona Pracy mają przyjemność zaprosić na: I Konferencję Uniwersytetu Gdańskiego pt. „Bezpieczeństwo i Zdrowie w Pracy”, która odbędzie się 27 września br
nr katalogowy: 144917
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Recepta na zdrowie
Ewa Górska
nr katalogowy: 53609
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia
nr katalogowy: 123779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia
nr katalogowy: 123151
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Innowacje z Łukasiewicza dla zdrowia
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 145057
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Spełnienie przez ABK wymagania podstawowego „Higiena, zdrowie i środowisko”
Lech Misiewicz
Paweł Walczak
nr katalogowy: 138085
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-6
Spełnienie przez ABK wymagania podstawowego „Higiena, zdrowie i środowisko”
Lech Misiewicz
Paweł Walczak
nr katalogowy: 138085
AURA 2021-12
Zasady oceny oddziaływania na zdrowie w kontekście ochrony środowiska
Anna TARGOSZ
nr katalogowy: 134978
zdrowie publiczne
czynniki środowiskowe chorób cywilizacyjnych
badanie skutków zdrowotnych
skutki ekologiczne projektów gospodarczych
walory krajobrazowe
tereny zielone
public health
environmental factors of civilization illnesses
testing health consequences
ecological consequences of economic projects
landscape assets
green areas
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Trendy w branży cukierniczej na rok 2018
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 111488
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-8
Rodzinny Festyn Zdrowotny
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 115192
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Zdrowie psychiczne w pracy
nr katalogowy: 73721
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Konferencja naukowo-techniczna dla branży piekarskiej Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia
nr katalogowy: 123527
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-4
Wydarzenia
nr katalogowy: 44120
AURA 2009-9
Sympozjum o efektywnym zwalczaniu zanieczyszczeń powietrza i zmian klimatu
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 46800
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 65690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwiązania Pall usprawniają proces filtracji hard seltzer
nr katalogowy: 134186
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Dobre pieczywo to zdrowie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Żywność, zdrowie i pieniądze
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 65289
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-1
Szlachetne zdrowie
MARIA JAGIEŁŁO
nr katalogowy: 18688
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Zdrowie solenizantów!
BOGNA WERNICHOWSKA
nr katalogowy: 18594
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Soczysty i kolorowy sposób na zdrowie
Debbie Spillane
Jan Cissowski
nr katalogowy: 44681
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Na zdrowie...
Katarzyna Doniec
nr katalogowy: 44257
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Wyroby cukiernicze a zdrowie" IV Seminarium Naukowe z zakresu cukiernictwa
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 48360
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-13
Zdrowie z dobrej firmy
Irena Fober
nr katalogowy: 99053
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Zbuduj swoją odporność!
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128196
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Koncepcja systemu telemedycznego z komunikacją głosową służącego do przypominania i zdalnej kontroli zażywania leków przez pacjentów geriatrycznych i psychiatrycznych
Łukasz MACIURA
Piotr LASEK
Anna IWANICKA –
MACIURA
nr katalogowy: 84465
10.12915/pe.2014.05.027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Napoje bezalkoholowe nowe tendencje w produkcji
Grażyna Jaworska
Aleksandra Olczak
nr katalogowy: 53789
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Na zdrowie! Toast I
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 91537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Czŕstochowa - îwiŕto Chleba 2006
nr katalogowy: 19024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Wyselekcjonowane kultury starterowe jako uniwersalna metoda wpływania na jakość pieczywa
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
Joanna Rozmierska
nr katalogowy: 69070
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-23
Zdrowie w globalnej sieci
nr katalogowy: 22217
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-13
Słodko i bezpiecznie
nr katalogowy: 19652
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Ergonomiczne konstrukcje maszyn (część 1)
nr katalogowy: 7881
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
System na zdrowie
fi
nr katalogowy: 5452
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Profesjonalna nawierzchnia sportowa
nr katalogowy: 2806
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-4
Zdrowa organizacja
Bogusz Mikuła
nr katalogowy: 11462
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-1
Ergonomiczne konstrukcje maszyn (część 1)
nr katalogowy: 7881
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-25
Czas na zmiany
Tomasz Jezierski
nr katalogowy: 23046
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-8
Żywność, żywienie a zdrowie
nr katalogowy: 1691
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
Izomalt rośnie w siłę
nr katalogowy: 14860
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-11
Badania lekarskie nie zawsze potrzebne
A. Sikorska
nr katalogowy: 21358
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Produkty mleczarskie wzbogacone w magnez
M. Ziarno
nr katalogowy: 7241
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-3
Nieuzasadnione badania lekarskie
M. Majka
nr katalogowy: 15768
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Więcej niż pech
ANKA W.
nr katalogowy: 12029
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Jak chronimy zdrowie w pracy
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 8105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Dobiega końca realizacja zadania: Produkcja filmu promocyjnego „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 137851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Dobiega końca realizacja zadania: Produkcja filmu promocyjnego „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 137851
AURA 2010-6
RECENZJE
nr katalogowy: 52193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 53807
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-4
Zwierzęce zdrowie na sucho
jaz
nr katalogowy: 12980
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Dobiega końca realizacja zadania: Produkcja filmu promocyjnego „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 137851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Czy powinniśmy bać się substancji dodatkowych a żywności (cz.1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 18990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-12
Zdrowie z głową... kapusty
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4332
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Samo zdrowie na deser
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4037
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-12
Grunt to zdrowie
Ewa Górska
nr katalogowy: 3636
AURA 2006-1
STRATEGIA TEMATYCZNA OCHRONY POWIETRZA (STOP) (1)
Andrzej Jagusiewicz
nr katalogowy: 16049
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-8
Szkodliwości i uciążliwości w wojsku
J.K
nr katalogowy: 8139
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-7
Dopuszczalne stężenia niektórych substancji szkodliwych w budynkach
R. Wiglusz
nr katalogowy: 17432
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Białka serwatkowe - zdrowie i funkcjonalność
K. Grabiński
M. Przedpełski
nr katalogowy: 7081
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Rola psychologii w kreowaniu bezpiecznego i zdrowego środowiska pracy
nr katalogowy: 142619
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Mleko-Expo 2006 - ogólnokrajowe targi mleczarskie
nr katalogowy: 23161
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Kawa na karnawał
RENATA ZAWADZKA - BEN DOR
nr katalogowy: 40785
AURA 2015-11
Oleje roślinne
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 94981
10.15199/2.2015.11.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Metale ciężkie w środowisku i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Grażyna Nowak-Starz
Bożena Wójtowicz
Tomasz Wójcik
Ilona Żeber-Dzikowska
Agnieszka Strzelecka
Monika Szpringer
nr katalogowy: 124459
10.15199/62.2020.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Zastosowanie koenzymu Q10 w produkcji żywności
J. Żulewska
S. Ziajka
nr katalogowy: 20804
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Fruit Up - pomysł na modną sylwetkę
R. Zaremba
nr katalogowy: 20557
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Wyzwania dla polskiego przemysłu napojowego po wejściu do Unii Europejskiej
A. Krejner-Pawełas
nr katalogowy: 14605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Chleb - Człowiek i Zdrowie. Ogólnopolskie dożynki 2005 w Częstochowie
nr katalogowy: 12860
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
Dr Józef Polak- wybitny higienista, krzewiciel polskiej inżynierii sanitarnej
Andrzej Madeyski
nr katalogowy: 1363
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-10
Wpływ różnych systemów ogrzewania pomieszczeń mieszkalnych na zdrowie człowieka
Anna Jereminko
Tomasz Jereminko
Franciszek Szatko
nr katalogowy: 8860
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-10
II Kongres Żywność, Żywienie a Zdrowie w Polsce zintegrowanej z Unią Europejską
Renata Gasparska
nr katalogowy: 5107
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Cechy sensoryczne biośmietany zawierającej szczepy probiotyczne bakterii mlekowych
M. Ziarno
M. Makowska
nr katalogowy: 14929
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
Od Redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 14300
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-11
Promocja pieczywa w Łodzi
nr katalogowy: 116893
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Cz. 2. Napoje funkcjonalne - trendy i czynniki rozwoju
A. Bogacz
nr katalogowy: 23137
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-5
Zarządzanie jakością w Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Makowie Mazowieckim
Urszula Grochowska
nr katalogowy: 3526
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 103947
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-12-13
Zdalnie o zdrowiu
nr katalogowy: 126720
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Rola psychologii w kreowaniu bezpiecznego i zdrowego środowiska pracy
nr katalogowy: 142619
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Młodość w pigułce
nr katalogowy: 121336
AURA 2015-5
Woda
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 90854
10.15199/2.2015.5.9
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Zbuduj swoją odporność!
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128196
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
VIII Konferencja Piekarsko-Cukiernicza 5 listopada 2014 r.
nr katalogowy: 87285
AURA 2004-4
PRAWNE ASPEKTY TYMCZASOWOŚCI POSADZENIA DRZEW LUB KRZEWÓW NA TERENIE MIAST I WSI
Krzysztof Gruszecki
nr katalogowy: 488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Napoje funkcjonalne - szansa dla producentów i konsumentów. Cz. 1
A. Bogacz
nr katalogowy: 22414
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Wzrasta rola prezentacji towaru w punkcie sprzedaży
nr katalogowy: 132731
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Czekolada - słodki pokarm bogów?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 109765
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ produktów pszennych na zdrowie konsumentów
nr katalogowy: 118498
AURA 2015-12
Tłuszcze zwierzęce
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 95334
10.15199/2.2015.12.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN "Żywność-Zdrowie-Przyszłość" Lublin, 25-26 czerwca 2015 r.
Joanna Stadnik
Izabella Jackowska
nr katalogowy: 93129
OPAKOWANIE 2020-12
Hallmark symbolem nieskończonego recyklingu
nr katalogowy: 129478
OPAKOWANIE 2021-11
Nawilżanie powietrza może również chłodzić
nr katalogowy: 134624
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Aminy biogenne w serach dojrzewających
Arnold Reps
Krystyna Wiśniewska
Aleksandra Grześkiewicz
Agnieszka Jankowska
nr katalogowy: 63165
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Napoje funkcjonalne - maj 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 60665
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-1
Możliwości określania narażenia ludzi na pole magnetyczne wytwarzane przez linie napowietrzne
Marek Jaworski
Zbigniew Wróblewski
nr katalogowy: 56412
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-2
Promocja zdrowia w zakładach pracy
Krzysztof Puchalsk
Elżbieta Korzeniowska
nr katalogowy: 124801
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ żywienia na mikroflorę jelit i zdrowie człowieka
Marcelina Olszak
Ewa Solarska
nr katalogowy: 101002
10.15199/65.2016.8.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Wiosenny Restaurant Week
nr katalogowy: 136207
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-6
Funkcjonalna powłoka powierzchni do odzieży ochronnej
nr katalogowy: 146613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-4
Szkoły czekają na "Radziwiłłówkę"
nr katalogowy: 104856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
"Żywność prozdrowotna - składniki i technologia"
nr katalogowy: 85268
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Spotkanie byłych partnerów
nr katalogowy: 72975
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-7
Wzrasta rola prezentacji towaru w punkcie sprzedaży
nr katalogowy: 132731
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
AURA 2015-6
Ocet
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 91634
10.15199/2.2015.6.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 93096
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Rozwiązania Pall usprawniają proces filtracji hard seltzer
nr katalogowy: 134186
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-12
Bezpieczeństwo i zdrowie w pracy z różnych punktów widzenia
Małgorzata Majka
Tomasz Klawikowski
nr katalogowy: 146378
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Medycyna piękna
nr katalogowy: 112942
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Gipsuj z ALPOLEM
Sławomir Chłądzyński
nr katalogowy: 38854
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-6
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 120525
ELEKTROINSTALATOR 2022-1
MODERNIZACJA OŚWIETLENIA BUDYNKU
nr katalogowy: 135952
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136042
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-9
Słodycze w nowej odsłonie dzięki Żywności Barwiącej z etykietą organic
nr katalogowy: 139362
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Żywność pochodzenia morskiego korzyści dla zdrowia konsumenta
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 64638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
GLUTEN NA ZDROWIE
nr katalogowy: 117174
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-19
Technika i zdrowie
nr katalogowy: 30925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Chleb a nasze zdrowie
nr katalogowy: 40321
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-6
Kultura bezpieczeństwa w praktyce
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 36139
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-5
BHP W SIECI
nr katalogowy: 35458
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-4
BHP w sieci
nr katalogowy: 34720
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Pieczywo - smak, zdrowie, ekonomia Święto Chleba w Radomiu i Warszawie
nr katalogowy: 123060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Borówka amerykańska – niezbędna dla zdrowia
nr katalogowy: 129639
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-7-8
Niebezpieczne substancje chemiczne a bezpieczna praca
nr katalogowy: 149914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Mleko i mleczne napoje fermentowane oraz ich wpływ na zdrowie
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 128780
10.15199/65.2020.10.5
dieta
żywienie
zdrowie
mleko
nabiał
konsumpcja nabiału
diet
nutrition
health
milk
dairy
dairy consumption
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-1
Systemy ociepleń Knauf Thermo
nr katalogowy: 32506
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dobre praktyki
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 31169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Pełna kontrola
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 30185
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-10
Zastosowanie wapna do produkcji wyrobów silikatowych i betonu komórkowego
Agnieszka Soczyńska
nr katalogowy: 38851
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
II Konferencja Piekarska - "Chleb a nasze zdrowie"
nr katalogowy: 38730
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Czysta woda pitna
nr katalogowy: 36970
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
Zdrowie pod prądem
nr katalogowy: 35195
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Lody probiotyczne - zdrowe łakocie
ANNA MARIA SZOSLAND-FAŁTYN
nr katalogowy: 25854
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Czy nowe znaczy bezpieczne?
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 25465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Czy nowe znaczy bezpieczne?
JANUSZ CZAPSKI
nr katalogowy: 25464
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-2
Czyste Powietrze. Program priorytetowy "Czyste powietrze" w trosce o zdrowie, klimat i środowisko
nr katalogowy: 118706
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 95579
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
OPAKOWANIE 2018-10
Opakowanie ma znaczenie
nr katalogowy: 116775
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-6
Przypominamy apel
nr katalogowy: 106286
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43191
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-12
EuroHiPeCo 2007
nr katalogowy: 31764
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-11
Klimat, Zdrowie i Energetyka 2007
GERARD JAN BESLER
MACIEJ BESLER
nr katalogowy: 30959
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-17-18
Zdrowie na lato
nr katalogowy: 30903
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Zdrowy kierunek
nr katalogowy: 30192
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Zdrowie z sadu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29139
AURA 2007-8
Recenzje
nr katalogowy: 29011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
II Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 40323
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Zdrowie i bezpieczeństwo przy spawaniu
nr katalogowy: 39463
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH