Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Otręby pszenne - wymagania w zakresie jakości i bezpieczeństwa stosowania na cele paszowe
WALDEMAR KOROL
nr katalogowy: 30251
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Biorafineria zbożowa - substancje czynne w otrębach pszennych i metody ich otrzymywania
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92249
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Wykorzystanie wyrobów z gryki w produkcji pieczywa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 74248
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Otręby pszenne - metody funkcjonalizacji surowca
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Ocena jakości i bezpieczeństwa otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Markowski
nr katalogowy: 102722
OPAKOWANIE 2016-6
Biodegradowalne tacki na bazie otrębów pszennych otrzymywane w procesie wypiekania
IGA CHODZYŃSKA
MAREK JOTKO
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
AGNIESZKA MELJON
ANDRZEJ K. BŁĘDZKI
TOMASZ JAMROŻY
nr katalogowy: 99095
10.15199/42.2016.6.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Znaczenie otrąb w żywieniu człowieka
DOROTA CZER WIŃSKA
nr katalogowy: 50875
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Uwarunkowania prawne i wymagania jakościowe dla otrąb zbożowych na cele paszowe
Waldemar KOROL
nr katalogowy: 20019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Drobne pieczywo pszenne
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 35898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wyniki kontroli JHArS w zakresie jakości handlowej przetworów zbożowych
nr katalogowy: 24127
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Specjalne mąki pszenne Orkisz
Beata Marchand
nr katalogowy: 99140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Małe, duże, kolorowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 79798
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Nowy rozdrabniacz otrąb GCTL marki Golfetto Sangati redukuje o 2/3 wielkość granulacji podczas jednorazowej operacji
nr katalogowy: 119597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Lansowanie diety bezglutenowej naukowo nieuzasadnione
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 95180
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA PSZENNE Część 5.
nr katalogowy: 95775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Otręby owsiane - produkt, który zdobywa świat
Jan KIRYLUK
Henryk GĄSIOROWSKI
Wiesław KOWALEWSKI
nr katalogowy: 6313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Przekąski - smacznie i zdrowo
nr katalogowy: 59330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Fakty i mity o pieczywie Zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 83755
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Charakterystyka składu chemicznego i wartości żywieniowej handlowych otrąb żytnich dostępnych na polskim rynku
Piotr Kołodziejczyk
Jan Michniewicz
nr katalogowy: 113064
handlowe otręby żytnie
właściwości fizyczne
skład chemiczny
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
commercial rye brans
physical properties
proximate composition
dietary fibre
bioactive components
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Modyfikacja otrąb do bezpośredniego spożycia i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 80309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
IV Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o pieczywie – zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133275
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Daty i fakty. Cz. 3. Odsiewanie
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 143490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bez pieczywa ani rusz!
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54032
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14007
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14002
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Zarodki pszenne (cz. 3). Zarodki handlowe
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6433
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Zarodki pszenne (cz. 1)
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Dalekowschodnie makarony błyskawiczne
nr katalogowy: 14051
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Zarodki pszenne (cz. 8) Olej zarodkowy
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
PN na mąki pszenne. Co z tym popiołem
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Z wizytą w firmie Smak, czyli HACCP w małej piekarni
nr katalogowy: 5120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Pełne ziarna - holistyczny wybór
Pauline Taggart
nr katalogowy: 57024
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Zarodki pszenne (cz. 2)
Henryk Gąsiorowski
nr katalogowy: 6420
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Zarodki pszenne (cz. 4). Zarodki handlowe. Skład chemiczny - ciąg dalszy
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6482
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Powstawanie ciasta pszennego i rola mieszenia w tym procesie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 19157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami
nr katalogowy: 27181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Zarodki pszenne (cz. 7) Zarodki w pieczywie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Zarodki pszenne (cz. 9 - zakończenie) Zarodki w dietetyce i inne sposoby ich wykorzystania
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Gatunkowanie mąk pszennych w wybranych krajach anglojęzycznych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86957
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wpływ dodatku produktów owsianych na cechy reologiczne ciasta i jakość pieczywa pszennego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 115169
cechy reologiczne ciasta
pieczywo pszenno-owsiane
produkty owsiane
wartość żywieniowa chleba.
oat products
oat-wheat flour bread
rheological properties of dough
nutrition value of bread.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Od l stycznia 2005 roku obowiązuje w Rosji nowa norma na mąki pszenne
Roman Jurga
nr katalogowy: 14010
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
Błonniki dietetyczne i ich zastosowanie w przemyśle owocowo-warzywnym
nr katalogowy: 27423
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Owies – płatki, otręby, mąka i kasza – na problemy z cholesterolem i trawieniem
nr katalogowy: 145684
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Mąka wpisuje się w trend slow food
nr katalogowy: 123778
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Wartość odżywcza i walory zdrowotne płatków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 58123
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Daty i fakty. Cz. 3. Odsiewanie
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 143490
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Nigeria - wzrost popytu na produkty pszenne otwiera perspektywy rozwoju dla przemysłu młynarskiego
nr katalogowy: 62923
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.I)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 33737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Jakie są zasady produkcji chleba żytniego i z czego wynikają?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 38739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Dozowniki celkowe typ DC do materiałów sypkich
Jan Góźdź
Maciej Posiadała
nr katalogowy: 116121
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
15. Święto Chleba w Poznaniu
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 80087
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Porównanie zawartości wybranych składników w płatkach zbożowych
Katarzyna Sujka
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 132056
płatki zbożowe
zawartość białka ogółem
zawartość popiołu całkowitego
gęstość
cereal flakes
crude protein content
total ash content
density
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Urządzenie do szybkiego oznaczania formaldehydu uwalnianego z naczyń ekologicznych do żywności
Adam KONIECZKA
Karolina BROŃCZYK
Michał ADAMSKI
Agata DĄBROWSKA
Adam DĄBROWSKI
nr katalogowy: 150766
10.15199/48.2024.10.40
formaldehyd
naczynia ekologiczne
czujniki elektrochemiczne
analiza GC-ECD
formaldehyde
ecological vessels
electrochemical sensors
GC-ECD analysis
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Kanapki na ciepło z pieczywa typu włoskiego - moda czy trend?
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 87981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Otręby ubocznym produktem przemiału ziarna zbożowego
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88256
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-9
Pokaz umiejętności uczniowskich w zawodzie piekarz
Mirosława Olczak
nr katalogowy: 109067
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Smak i zapach pieczywa
nr katalogowy: 73296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Odporność na zgniatanie donic z masy papierniczej z różnym dodatkiem wypełnienia w postaci otrębów zbożowych
Izabela Modzelewska
nr katalogowy: 50210
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Chleba ci u nas dostatek
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 40670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-6
Zasady i porady warte przypomnienia
nr katalogowy: 44521
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
ITALPACK s.r.l. - włoski producent urządzeń pakujących
nr katalogowy: 47009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Celowość stosowania powłok na ścianach silosów magazynowych
nr katalogowy: 91650
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Bühler. Zaawansowane systemy konserwacji dla bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 132882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Kraków 2009 Plac Wolnica
Anna Korfel
nr katalogowy: 45437
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wytwarzanie i właściwości fizyczno-chemiczne granulatu paszowego z dodatkiem odpadów selera
Paweł Cwalina
Sławomir Obidziński
Sebastian Majewski
nr katalogowy: 151027
10.15199/62.2024.10.10
odpady warzywne
granulacja
pasza
jakość granulatu
vegetable waste
granulation
fodder
granulate quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Gdy w otrębach jest jeszcze za dużo skrobi
Thomas Ziolko
nr katalogowy: 110974
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Historia młynarstwa cz. 4. Jak to z otrębami bywało..
Bohdan Śmigielski
nr katalogowy: 44909
GOSPODARKA WODNA 2009-8
Polskie szlaki żeglowne Szlak Bugu
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 46110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Prawie wszystko o zarodkach żytnich
nr katalogowy: 63583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Mikotoksyny w paszach
nr katalogowy: 89332
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
Krajowy Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 49445
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
IJHARS: jakość pieczywa dobra, niewłaściwe oznakowanie
nr katalogowy: 44364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Chleb - produkt tradycyjny o nowej jakości
ANNA SOBCZYK
BOHDAN ACHREM-ACHREMOWICZ
nr katalogowy: 47005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
V Ogólnopolski Konkurs Pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Potencjalne możliwości wykorzystania otrąb pszennych nie tylko na cele paszowe
Wiktor Obuchowski
Agnieszka Makowska
Miłosz Łuczak
nr katalogowy: 77659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 134660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Starożytny chleb pszenny na zakwasie
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60026
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Komentarz do artykułu w nr 11/2010 "Przeglądu Piekarskiego i Cukierniczego” pt. "Pieczywo Graham”
Roman Jurga
nr katalogowy: 56848
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 106810
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady ciasta pszennego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 59324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 95060
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Część I. Wpływ na wartość odżywczą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Dlaczego błonnik pokarmowy jest ważny w profilaktyce i leczeniu chorób układu krążenia?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 103588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ekstruzja jako metoda poprawy właściwości funkcjonalnych i odżywczych wybranych surowców roślinnych
Grzegorz Dabrowski
nr katalogowy: 127382
ekstruzja
błonnik
skrobia
otręby pszenne
sorgo
gryka
proso
dietary fiber
starch
wheat bran
sorghum
buckwheat
millet
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Wpływ mielonych nasion chia na jakość i wartość odżywczą pieczywa pszennego
AGATA WOJCIECHOWICZ-BUDZISZ
BEATA WŁODARSKA
KRYSTYNA SIEKAŃSKA
nr katalogowy: 150889
10.15199/61.2024.5.5
pieczywo pszenne
Salvia hispanica
chia
jakość
wartość odżywcza
błonnik pokarmowy
wheat bread
Salvia hispanica
chia
quality
nutritional attributes
dietary fiber
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 4.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 95032
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Klasyfikacja pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 127871
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy
nr katalogowy: 51689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu zbożowo-młynarskiego
Krzysztof Dziedzic
Maria Różańska
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 117682
10.15199/65.2018.12.8
przemysł zbożowy
produkty odpadowe
skład
wykorzystanie w żywności
grain industry
byproducts
composition
use in food products
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 109748
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Pieczywo pszenne może być smakowite Umiejętność panowania nad fermentacją ciasta pszennego ma być atutem piekarni rzemieślniczych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Charakterystyka i wykorzystanie kulinarne makaronów orientalnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81774
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 85208
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 122755
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Surowce dodatkowe w piekarni
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126601
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Wpływ rodzaju zboża i metody prowadzenia ciasta na cechy jakościowe pieczywa
PAULNA KARCZEWSKA
ALICJA CEGLIŃSKA
JOANNA ROLCZYK ANNA RAJKOWSKA
nr katalogowy: 77117
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Specjalne mąki pszenne Samopsza i płaskurka
Beata Marchand
nr katalogowy: 97839
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
ROZROST KĘSÓW CIASTA Część 9.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Dieta owsiana w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 78273
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
nr katalogowy: 56859
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Alergeny w żywności Lista obowiązkowa
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91207
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Ocena jakości handlowych makaronów bezglutenowych
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Rajkowska
nr katalogowy: 123783
makaron bezglutenowy
białko
właściwości kulinarne
właściwości organoleptyczne
gluten-free pasta
protein
culinary properties
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Biorafinacja ziarna zbożowego
Joanna Harasym
nr katalogowy: 60159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Możliwości modyfi kacji mąki żytniej wykorzystywanej w produkcji pieczywa
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 54208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-1
Ustawa z dnia 15 grudnia 2016 roku o przeciwdziałaniu nieuczciwemu wykorzystywaniu przewagi kontraktowej w obrocie produktami rolnymi i spożywczymi (Dz.U. 2017 poz. 67)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 103868
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-9
The use of sorbents for purification of gases from the composting process Wykorzystanie sorbentów do oczyszczania gazów z procesu kompostowania
Monika Gałwa-Widera
Anna Kwarciak-Kozłowska
nr katalogowy: 93572
10.15199/62.2015.9.10
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pszenne pieczywo w diecie bezglutenowej?
Anna Diowksz
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 100970
10.15199/65.2016.7.7
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Wykorzystanie materiału poekstrakcyjnego z jabłek do wiązania jonów metali ciężkich
Dorota Filipiuk
Monika Kalinowska
nr katalogowy: 110080
10.15199/62.2017.10.21
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Małżeństwo z rozsądku - czyli o historii relacji między francuskimi piekarzami-rzemieślnikami i młynarzami
Beata Marchand
nr katalogowy: 84004
OPAKOWANIE 2010-9
Rozkład wytworów papierniczych oraz donic z masy papierowej z dodatkiem otrębów zbożowych w wybranych rodzajach gleby
Izabela Modzelewska
Maciej Pietrzak
nr katalogowy: 54382
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 134660
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Wartość odżywcza i możliwości wykorzystania zarodków pszennych
nr katalogowy: 77657
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-6
Naturalne dodatki w produkcji pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Alicja Ceglińska
Daria Romankiewicz
nr katalogowy: 77386
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nie tylko pieczywo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129535
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Wykorzystanie mixolabu do opracowania profili użytkowych mąki pszennej do produkcji wybranych rodzajów pieczywa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 119593
mixolab
mąka pszenna
profile użytkowe mąki
wartość wypiekowa
mixolab
wheat flour
mixolab profile
baking quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Produkty zbożowe źródłem składników mineralnych w diecie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 68271
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Ocena amylograficzna mąki pszennej i żytniej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 101316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Jakość pieczywa z handlowych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Gra żyna Cacak -Pietrzak
Małgorzata Loba
nr katalogowy: 120564
pszenne mąki jasne i ciemne
fizyczne cechy pieczywa
organoleptyczna jakość pieczywa
wheat flours white and dark
physical traits of bread
organoleptic quality of bread
AURA 2024-8
Skwalen – niezwykle cenny związek organiczny dla zdrowia i urody
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 149940
10.15199/2.2024.8.1
skwalen
wątroba rekina
roślinne źródła skwalenu
wła ściwości prozdrowotne
poprawa kondycji skóry
squalene
shark liver
plant sources of squalene
health-promo ting properties
skin condition improvement
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zastosowanie rotatabilnego planu kompozycyjnego w optymalizacji składu podłoża hodowlanego do biosyntezy kwasu cytrynowego z glicerolu
Ewelina Dymarska
Małgorzata Janczar-Smuga
nr katalogowy: 115508
10.15199/62.2018.8.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Badanie jakości pieczywa pszennego z dodatkiem śruty owsianej
Emilia Sykut-Domańska
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Anna Wirkijowska
Zbigniew Rzedzicki
nr katalogowy: 111947
owies oplewiony
wydajność pieczywa
całkowita strata wypiekowa
objętość pieczywa
common oat
bread yield
total baking loss
bread volume
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Jakość mąki pszennej przeznaczonej do produkcji tortilli
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 143488
mąka pszenna
ocena ekstensograficzna
ocena farinograficzna
tortilla
wheat flour
extensograph evaluation
farinograph evaluation
tortilla
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH